YUMEIHO – JAPANSKA MANUELNA TERAPIJA

Japanska reč Yumeiho označava metodu samoizlečenja. Metoda se sastoji iz tri dela. Prvi deo sadrži metode gnječenja, a drugi metode pritisaka (presure). Njihova je svrha omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treći deo sadrži metode nameštanja koštano-zglobnih struktura. Dakle, Yumeiho je sazdan na  “principu povratne sprege”. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namestiti u pravilan položaj. I obrnuto, ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj tada se i mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

Filozofija Yumeiha temelji se na teoriji težišta tela. Težište tela određuje naše zdravlje. Ukoliko je težište na idealnom mestu čovek će biti zdrav i osećati se dobro. Smešteno je u unutrašnjosti tela 3 prsta ispod pupka. Njegova je projekcija na podu između nogu. Ako osoba ima 70 kg, težina bi trebala biti podjednako raspodeljena na obe noge. Ako je težište poremećeno, telo se napinje, opterećuje više jednu nogu, iskrivljuje kičmeni stub i izaziva različite bolesti. Yumeihom se pomaknuto težište može vratiti u idealan položaj.

Seminar Yumeiho terapije za početnike – I stepen, održao se u Beogradu 09-10.10.2010. u vremenu od 09-17 časova. Sledi nastavak još jedan vikend . Obuka za II stepen se planira za april 2011.

S ozirom da ima još zainetresovanih za seminar, prvi vikend će se ponoviti 23. i 24. 10. 2010. Svi koji su propustili mogu se javiti do petka 22.10. 2010.godine.

Predavači: Teoretski deo: Dr.Med.Spec. Railić Zoran

Praktični deo: Dimitrijević Dragan I.I.P.M.P. YUMEIHO terapeut, III stepen – instruktor Kinesiotaping instruktor, Theraband instruktor, shiatsu prakticar (0641648189,dragandimitrijevic@yahoo.com). Mitrović Mira – I.I.P.M.P. YUMEIHO terapeut, III stepen, organizator i asistent, Kinesiotaping prakticar i i shiatsu prakticar III stepen (0638540621  miramitrovic@hotmail.com)


Šta se i kada uči?

Za I stepen se uči osnovnih 100 pokreta gnječenja i presure, bez manipulacija. Na II stepenu se uči osnovnih 100 pokreta gnječenja i presure – perfekcija, i manipulacije ali ne vratne regije. Na III stepenu se uči osnovnih 100 pokreta gnječenja i presure – perfekcija i manipulacije, posebno vratna regija. Posebna pažnja se obraća na kvalitet pokreta. Dakle, pokret koji je dobar za I stepen nije  dovoljno dobar za II stepen, itd.

Komentari polaznika kursa:

*Kurs je fantastičan, razlikuje se poprilično od ostalis na kojima sam prisustvovao. Instruktori su sjajni, sa velikom lakoćom preneće vam znanje i otvoriti vidike.

vft R. P.

*Za prvi put je bilo odlično. Prostor za seminar je odličan,instruktori su pozitivni.

vft D.J.

*Seninar je bio izuzetno dobro organizovan, instruktori odlični, puni znanja i spremnosti da pomognu polaznicima. Smestaj odličan, hvala Miri.

vft M.V.

Galerija slika sa seminara