Tradicionalna manifestacija “Sportska bajka“ održana je 25. i 26. 09.2010. godine  u beogradskom zoo-vrtu, u organizaciji KK “Nipon” i Vuka Bojovića. Sportsko-humanitarna manifestacija usmerena je ka promociji i razvoju sporta među mladima i ima za cilj uključenje što više mališana u sport.

Novina ovogodišnje “Sportske bajke” bila je ideja upoznavanja dece sa ekstremnim sportovima kao što su snoubording, vindsurfing, friklajmbing, skejtbording, rolerblejding, bajking, pejntbol i ronjenje.

Manifestacija se uspešno organizuje punih 14 godina. Ovog puta bili su zastupljeni  različiti sadržaji: sportska takmičenja, sportske radionice, kreativne radionice, zdravstvene radionice, dobrovoljno davanje krvi.

Zdravstvenu radionicu predstavili su fizioterapeuti, u  organizaciji Društva fizioterapeuta Srbije. Program je sadržao informativni deo, gde su građani na pultu „pitajte fizioterapeuta“ mogli da dobiju informacije i odgovore na postavljena pitanja, od fizioterapeuta, dok su najmlađi građani mogli da probaju program vežbi za prevenciju deformiteta stopala, donjih ekstremiteta i kičmenog stuba, korišćenjem Thera Band rekvizita (ježići, valjkovi, lopte, trake).

U akciji su učestvovali: članovi predsedništva Društva, fizioterapeuti iz zdravstvenih ustanova Beograda i studenti visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu.

Učesnici:

Članovi Predsedništva  Društva: Ljliljana Katunac i Angelka Pešterac

Zavod za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“: vft Marija Đorđević, vft Gordana Miloradović, volonteri: Jovana Simović, Aleksandra Pijanović, Milica Nedeljković, Sanja Tomčić, Nemanja Terzić

Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Vojnomedicinska akademija: vft Nevena Obradović

Student: Nenad Nedović

Pripremila: mr  Marija Trajkov

Galerija slika: Fizioterapeutska radionica