SHIATSU tretman je umeće rada na telu bazirano na temeljima 5000 godina stare Istočnjačke filozofije i tradicionalne kineske medicine . Iskustvo koje se razvijalo kroz vreme i prostor, od stare Kine, preko Japana, sve do današnjih dana. Mudrost Istoka spojena s mudrošću zapada, staro holističko viđenje čoveka i sveta spojeno sa analitičkim modernim naučnim saznanjima.

Uvodni dvodnevni shiatsu seminar prilika je da polaznici iskuse shiatsu, nauče jednostavan osnovni tretman celog tela i donesu odluku da li žele da uče dalje. Shiatsu se može učiti iz profesionalnih ili ličnih razloga.

Polaznici će biti upoznati sa osnovnim pojmovima o teoriji 5 elemenata, Yin-Yang, Meridijanima-energetskim kanalima, Tsubo tačkama, Kyo-Jitsu, Simpaticus-Parasimpaticus. Ujedno će savladati osnovni energetski tretman .

Budući da se temelji na sveukupnom pristupu čoveku, shiatsu harmonizuje i pokreće nedeljivo jedinstvo duha i tela. Shiatsu umanjuje stres i pokreće unutrašnje zadovoljstvo, volju za aktivnim životom i dobro raspoloženje.

Šhiatsu tretman ima dosta pozitivnih efekata na telo, ali 4 najvažnija su:

1.Postizanje relaksiranosti organizma

2.Poboljšanje cirkulacije u mišićima i unutrašnjim organima uz povećanje  pokretljivosti zglobova

3.Regulisanje funkcije centralnog i autonomnog nervnog sistema

4.Podizanje imuniteta

Kurs će biti održan u vremenu od 9-19 časova 15 i 16 januara 2011. u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi Donska 27.  /okretnica busa 55/

Cena seminara je 250 eura u dinarskoj protivvrednosti (uključuje radni materijal, uverenje o prisustvovanju seminaru i potvrdu od DFS vezano za bodove za licencu). Obavezno doneti potvrdu o uplati.

Organizator seminara obezbedjuje jedan obrok-ručak.

Zainteresovani treba da se prijave na telefon 0641648189-Dragan  a uplatu izvršiti na žiro račun 355-1385931014-51 do 09.01.2011.

Kurs je akreditovan i nosi 6 bodova.

Poneti pamučnu ternerku, majicu, papuče, mali peškir za lice

Kurs drže:

Mira Mitrović (miramitrovic@hotmail.com),Međunarodni shiatsu terapeut, VFT,  KT Praktičar, Theraband Praktičar, Yumeiho instruktor,

Dragan Dimitrijević (0641648189; dragandimitrijevic@yahoo.com), Shiatsu terapeut, VFT, KT Instruktor, Theraband Instruktor, Yumeiho Instruktor