Mnogi fizioterapeuti znaju za MeKenzi Metod koji se koristi u fizikalnoj terapiji, kao i za vežbe za bol u leđima ili bol u vratu, ali nisu sigurni šta su tačno ciljevi programa i šta vežbe podrazumevaju. MeKenzi pristup obuhvata skup vežbi koje pacijenti mogu da urade sami. Iako je ovo istina, MeKenzi metod je zaista  program koji se sastoji od procene, lečenja i prevencije, uključujući i vežbe koje se obično najbolje uče uz fizioterapeuta koji je obučen za ovu metodu.
Mekenzi metod je razvijo  Robin MeKenzi 1960. godine, fizioterapeut sa Novog Zelanda.  U svojoj praksi, on je primetio da vežbe istezanja kičmenog stuba mogu da obezbede značajno smanjenje bola određenim pacijentima i omogući im da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima.
Glavno načelo MeKenzi metoda je da se pacijent obuči vežbama koje će umanjiti bolove a da se izbegnu  pasivni modaliteti za smanjenje bola kao što su toplota, hladnoća, ultrazvuk, lekovi,…

Društvo fizioterapeuta Srbije, organizuje McKenzie Tečaj A: Lumbalna kičma
(četiri dana) od 07. do 10. aprila 2011.

Instruktor: Barbara Zrnec (sertifikovani McKenzie terapeut)
Broj polaznika: 20
Cena 270 e (mogućnost plaćanja na 5 rata-do 15.04.2011.) za članove DFS-a, 300 e za polaznike koji nisu članovi DFS-a. Rezervacije se vrše uplatom avansa  od 5000,00 din na racun DFS-a do 01.02.2011.godine. U slučaju otkazivanja učešća posle 20.03.2011. godine avans se ne vraca.

Kurs ce biti organizovan ako se javi najmanje 15 polaznika.

Sve informacije o mestu održavanja biće naknadno objavljene. Prijave se vrše na adresu  fiziosrbija@yahoo.com

Galerija slika sa seminara