Dom za stare Beograd

Dom za stare Milidom LUX Beograd gerijatrija se smatra jednom od značajnih disciplina u medicini. Jedan od ciljeva nege starih, jeste težnja da korisnici ostvare nezavisnost, poboljšanje slike o sebi i samopoštovanje, odnosno da održe najviši nivo fizičkog, mentalnog i psihičkog blagostanja. Nedostatak osoblja za negovanje dom za stare, veliki promet korisnika, nedostatak sredstava za rad i teškoće u promeni ustaljene prakse, mogu otežati ostvarenje ciljeva.

Dom za stare

Poboljšan je u poslednje dve decenije, kako u svetu tako i kod nas,  ali su problemi i dalje prisutni. I dalje postoji problem oko broja zaposlenih, a mnoga istraživanja pokazuju da neefikasne strukture upravljanja mogu biti faktor  nekvalitetne usluge. Kao najčešći problem u dom za stare javljaju se neuhranjenost korisnika, pojava dekubitarnih rana, urinarna inkontinencija i infekcija. Neki od ovih problema nisu samo posledica broja zaposlenih već i njihove organizovanosti.  Istraživanja pokazuju da u dom za stare Beograd, sa većim brojem negovatelja, postojali propusti u procesu nege.

Neki domovi za stare u Beogradu

Rešavaju ove probleme boljom organizacijom kao i uvođenjem fizioterapeuta. Dobro je poznato da je redovni telesni trening najznačajniji faktor očuvanja fizičke i psihičke sposobnosti starih. Trening je postupak kojim se želi programiranom fizičkom aktivnošću povećati funkcionalna sposobnost i na tom nivou održati što duže. Pri tome je značajno znati da mali intenziteti fizičke aktivnosti mogu biti delotvorni za stara lica.  U svim fizičkim aktivostima, a posebno kod medicinskih terapeutskih vežbi starih, neophono je dobro doziranje fizičke aktivnosti. Zato je prisustvo fizioterapeuta u dom za stare Beograd od velikog značaja.

Dom za stare osobe

Koji pored udobnog smeštaja prilagođenim kretanju pokretnih i polupokretnih osoba i osoba sa invalidskim kolicima ili drugim pomagalima (proteze, štake, hodalice) poseduje fizioterapeuta, jeste Dom za stare Beograd Milidom LUX. Cilj ovog doma je posvećenost i stručnost u prijatnoj porodičnoj atmosferi, a sve se to postiže profesionalnim angažovanjem stručnog osoblja koje vodi računa o zdravstvenom stanju korisnika.