O nama

Sajt www.fizioterapija.rs namenjen je prvenstveno fizioterapeutima, onima koji žele da postanu fizioterapeuti, onima  koji se školuju za fizioterapeute, ali ne krije ambiciju da privuče pažnju svih stručnjaka iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije kao i graničnih oblasti, zdravstvenih ustanova, privatnih klinika, proizvođača opreme za fizikalnu terapiju.

Ideja da se pokrene ovaj sajt potiče iz neuspelog pokušaja da se obnovi izlazak časopisa FT (Fizikalna terapija). Još kao student bila sam ljubitelj časopisa i divila sam se redakciji koja je, pored svih poteškoća, uspela da održi ovaj časopis. Posle nekoliko godina od  izlaska poslednjeg broja časopisa imala sam želju da ga  pokrenem, ali sam shvatila da je to tehnički teško izvodljivo. Ubrzo sam uvidela da se to može mnogo lakše rešiti elektronskim putem, pa smo moje kolege i ja došli na ideju da napravimo sajt o fizioterapiji, koji će na jednom mestu obuhvatiti sve što smatramo da je korisno za našu struku, poput FT časopisa.

Glavni urednik sajta – Marija Stanković – Trajkov, strukovni fizioterapeut i magistar defektoloških nauka, predavač (VZSSS), pomoć i podrška  sajta –  Tomislav Stanković (viši fizioterapeut, magistar defektoloških nauka, viši predavač,VZSSS), Stevan Jovanović (strukovni fizioterapeut, magistar defektoloških nauka, predavač, VZSSS), Sida Ereš (viši fizioterapeut, defektolog, nastavnik praktične nastave,VZSSS), Dragana Kljajić (viši fizioterapeut, doktor nauka, predavač), Ljiljana Šimpraga (viši fizioterapeut, defektolog, nastavnik), Nada Senić (viši fizioterapeut, defektolog, nastavnik i osnivač časopisa FT), Branislav Bešević (web administrator) kao i Ljliljana Katunac (strukovni fizioterapeut). Moram naglasiti da obrazovanje fizioterapeuta započinje u srednjoj školi i završava se na visokoj strukovnoj školi, a da bi se dalje usavršavao neophodno je da pohađa akademske studije, koje su iz srodnih ali ne i iz istih oblasti.

Svi zajedno želimo da učinimo jedan mali, ali za nas ipak značajni pomak na stručnom polju. Želimo da sakupimo što više informacija, koje bi bile korisne za fizioterapeute (kako za one koji se školuju tako i za one koji rade). Ovo je tek početak rada sajta….

Želimo da nam se pridružite u razmeni ideja i/ili vaših radova.

6 Odgovor to “O nama”

 • Kristina Radovic Maric

  Pozdrav svima iz Australije :)
  Moje ime je Kristina Radovic Maric. Ovde, u Australiji, zavrsila sam Natural Health Academy of Australija. Po zanimanju sam terapeut sa diplomama „Klinicke terapije“, „Remedial terapije“ i specijalizacijom iz Cranio Sacral terapije (MYO Fascia treatment). Clan sam AAMT (www.aamt.com.a) i ATMS (www.atms.com.au)

  Pocetkom avgusta dolazim za Beograd na par meseci, i volela bi da se upoznamo malo bolje i razmenimo iskustva, radove … Procitala sam da odrzavate seminar pocetkom septembra na temu FASCIA (moja specijalnost :) ) i raspolozena sam za bilo kakav oblik pomoci ili saradnje, ukoliko ste zainteresovani naravno.

  U nadi da cemo imati prilike da saradjujemo srdacan pozdrav
  Kristina Radovic Maric

 • Aleksandra

  Pogledala sam na brzinu :-))SJAJNO i svaka cast

 • ALEKSANDAR GUDURIC

  VEOMA DOBRO.

 • tijana

  da li kod vas moze da se upise i neko ko je zavrsio i masinsku skolu?

 • bojan

  odlicno uradjen sajt…

 • Dragana Jankovic

  Odlican i koristan sajt.